• Projekt "Vianoce"
          • Projekt "Vianoce"

          • Deti vytovrili v skupinkách projekty na tému Vianoce. Každá skupinka si zhromažďovala materiály a informácie k podtéme: Vianočné zvyky, Vianočné symboly, Vianočné menu a Prečo oslaviujeme Vianoce? V škole pracovali na projektoch, ktoré potom prezentovali pri adventnom venci pred spolužiakmi. Spolužiaci im k tomu spievali koledy, ktoré nacvičili na hodinách hudobnej výchovy. Spolupráca bola výborná, vedeli sa dohodnúť, pomáhali si, podporovali jeden druhého. Sú to šikovné deti!

            Fotky sú vo fotogalérii!

        • Vianoce s Felixom
          • Vianoce s Felixom

          • Vo Felixe si užívame plnými dúškami predvianočný čas. Deti nadšene vyrábajú dekorácie, vonia nám tu krásny stromček plný originálnych ozdôb, každú chvíľu znejú koledy. Sme radi, že si aj rodičia našli čas a prišli k nám do školy. V utorok sme mali vianočné dielničky - druháci a tretiaci si pripravili tvorivé dielne pre prvákov a ostatných spolužiakov. Veľmi zodpovedne lektorovali deti aj rodičov pri vyrábaní vianočných pozdravov, svietnikov, ozdôb. Zaslúžia si velikánsku pochvalu, že strávili čas učením druhých a vzdali sa pre danú chvíľu hry alebo ochutnávania. Rodičia doniesli všelijaké dobroty, napečené koláčiky, orechy, ovocie. Združenie rodičov, ktorí sa venujú témam zdravej stravy v našej škole - Chutne vo Felixe, pripravili pre všetých kulinársky kútik. Doniesli suroviny aj potrebné vybavenie a vyrábali sme si čokoládové a kokosové raw guličky, mixovali výživné smoothie, varili ovocný punč a piekli famózne palacinky. Palacinky sa osvedčili už minulý rok a už teraz sme zvedaví, ako ich napečieme o rok, keď nás bude zase viac :-) Ale podľa všetkého máme v škole dostatok šikovných a ochotných ocinov, ktorí sú ako kuchári očarujúci. Súčasťou popoludnia boli aj vianočné trhy, kde sme za dobrovoľné príspevky predávali výrobky našich detí. Vyzbieralo sa takmer 300 euro, ktoré už putovali na účet inej školy - na východ Slovenska, pre deti s mentálnym postihnutím, kde si nakúpia stavebnice, farbičky a iné potrebné pomôcky. ĎAKUJEME všetkým za príspevky a deťom za výrobky, pomohli sme na správnom mieste. Mali sme krásne popoludnie, vďaka všetkým, čo prišli a zapojili sa. Podarilo sa nám vytvoriť rodinnú atmosféru, veselú náladu, cítili sme v škole ako doma. A tak to má byť, škola je tu aj pre rodičov a vážime si, že k nám radi chodia.

        • Čítanie otcov
          • Čítanie otcov

          • V pondelok ráno sme privítali v našej triede ocka Tomáša. Pripravil si peknú prezentáciu o sebe, svojej práci, rodine a koníčkoch. Potom čítal deťom z obľúbenej knihy svojich detí Samka a Dorotky. Všetci sme počúvali pozorne, však počuť v škole mužský hlas ... to je vzácnosť :-). Ďakujeme za pekné chvíle a tešíme sa na ďalšieho ocka, ktorý k nám zavíta.

            Fotky sú vo fotogalérii!

        • Mikulášsky darček - kúzelník Peter Šesták.
          • Mikulášsky darček - kúzelník Peter Šesták.

          • Mikuláš nám poslal darček, miesto sladkostí, kúzelníka. Ďakujeme mu za tento skvelý nápad, pretože sme sa výborne zabavili, zasmiali, deti kúzlili a čarovali. Peter Šesták nás všetkých potešil a mali sme aj vďaka nemu kúzelný deň :-)

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje