• Október - mesiac úcty k starším
          • Október - mesiac úcty k starším

          • Mesiac október je vyhlásený za Mesiac úcty k starším. Úcty k našim mamám, otcom, prarodičom... Ku všetkým, vďaka ktorým sme tu, od ktorých sa máme stále čo učiť a majú nám čo odovzdať. Budujeme v deťoch, aby táto úcta pertrvávala aj počas iných mesiacov, ale práve v októbri organizujeme aj popoludnie so starými rodičmi.

            So všetkými generáciami Školy FELIX sme sa stretli 24. októbra na dvore pred našou školou, kde si deti so svojimi starými rodičmi vyrobili rodinné tekvice - rodinné svetlonosy, ktoré teraz zdobia vchod to našej školy. Fantázii sa medze nekládli, spojila sa krásna bezprostrednosť a kreativita detí so skúsenosťami a zručnosťami starších a užili sme si spoločnosť rôznych generácií počas jedného pestrofarebného októbrového popoludnia. ĎAKUJEME ZA TENTO ZÁŽITOK!

            Fotogalériu z podujatia nájdete na tejto stránke >>>

        • FELIX FUTBAL KAP
          • FELIX FUTBAL KAP

          • Ďakujeme všetkým, ktorí 5. októbra prišli a povzbudili svoju vôľu, sebadisciplínu, bojovnosť aj kondičku. Všetci sme spojili endorfíny z pohybu aj s tými z čokolády a... zvíťazili! Druhý ročník FELIX FUTBAL KAPu je za nami, atmosféra bola ozajstná, športová a my sa už nevieme dočkať ďalšieho ročníka!

            Fotografie sú vo fotogalérii >>>

        • Máme pre Vás pripravenú ponuku krúžkov!
          • Máme pre Vás pripravenú ponuku krúžkov!

          • pripravili sme ponuku krúžkov pre Vaše deti. Nájdete ju v tejto sekcii

            V kľude si ponuku prezrite, porozprávajte sa s deťmi, porozmýšľajte spolu, čo by ich bavilo a či Vám časy daného krúžku vyhovujú.

            Program v klube je dostatočne bohatý a špeciálne pri prvákoch odporúčame zvážiť, či dieťa na nejaký krúžok vôbec prihlasovať. Naša skúsenosť totiž je, že po nástupe do školy potrebujú deti nejaký čas na adaptáciu, na prispôsobenie sa novému prostrediu a zmene celkového režimu. Deti u nás v škole pracujú aktívne dopoludnia, často aj popoludní a potrebujú relax a čas na spracovanie nových informácií a zážitkov. Krúžky deťom neutečú, od druhého polroka či ďalšieho školského roka bude mať možnosť opäť sa na krúžky prihlásiť.
             

        • Tešíme sa začiatok školského roka 2017/2018!
          • Tešíme sa začiatok školského roka 2017/2018!

          • Blíži sa začiatok nového školského roka, my usilovne pracujeme a nevieme sa dočkať, kedy sa škola zaplní tou pravou energiou, radosťou a smiechom - DEŤMI !!! :-)

            Užite si ešte posledné dni prázdnin, tešíme sa na Vás 4. septembra 2017 o 8.30 hod. v našej škole. 

             

        • Ako sme písali na Deň husieho brka
          • Ako sme písali na Deň husieho brka

          • Vo štvrtok 15. júna od 10.00 prišli aj naši rodičia, aby s nami strávili zaujímavú hodinu plnú aktivít s písaním. Písali sme husími brkami a redisperami, ktoré sme namáčali do kalamára s tušom a atramentom. Prijali sme výzvu Cirkevnej základnej školy Narnia Bratislava, tak ako mnoho ďalších škôl na Slovensku a zapojili sme sa do akcie s názvom Deň husieho brka. Prišli nás podporiť aj naši rodičia, ktorí už podpísali Petíciu za slobodu v písaní. Ráno boli pri vchode pripravené tabule, na ktoré mohol každý  napísať nejaký odkaz.

            Mnohí z nás vedeli písať paličkovým písmom ešte skôr, než sme nastúpili do školy. Potom sme sa naučili písať písmom, ktoré sa volá Comenia Script. Máme s ním dobré skúsenosti a vieme, že sa možno budeme musieť naučiť písať písmom, ktorým sa učili písať aj naši rodičia a ich rodičia... Nebudeme mať už na výber. Vieme, že to trápi našich učiteľov, rodičov a trápi to aj nás. My sme zvedavé deti a sme zvyknuté, že sa môžeme samé rozhodovať a naši učitelia nás v tom podporujú. Nechceme, aby nám niekto prikazoval, ako máme písať. Preto sme aj na dvore našej školy písali odkazy, že chceme Comeniu Script a slobodu v písaní http://slobodavpisani.sk/. Keď sa budeme chcieť naučiť písať písaným spojitým písmom, tak sa to naučíme.

            Comeniu Script sa na našej škole učíme už od prvej triedy. Zvládame ho veľmi dobre a s inými typmi písma sa stretávame na výtvarnej výchove.

            Stále veríme, že sa nájde riešenie, aby sme mohli Comeniou písať aj naďalej a aj noví prváci, ktorí prídu do školy v septembri.

            Chceme byť pripravení do života, uplatniť sa v živote a sami si vybrať, kam budeme smerovať. Nechceme, aby nás niekto brzdil, ale potrebujeme podporu v tom, čo chceme robiť.

            Máme šikovných učiteľov, ktorí vedia, čo je pre nás dobré.

            Vieme, že v septembri sa môže všetko zmeniť a pre nás to znamená, že nebudeme môcť písať Comeniou Script.

            Deň husieho brka sme pochopili ako šancu dať všetkým najavo, že s rozhodnutím ministerstva školstva nesúhlasíme. Niečo je v rukách rodičov a učiteľov, ale aj my sme pochopili, že ak sa zapojíme, tak dáme najavo svoj nesúhlas.

            Prišli medzi nás aj reportéri a novinári http://hnonline.sk/slovensko/978215-ziaci-a-ucitelia-bojuju-za-slobodu-v-pisani-vraciame-sa-o-85-rokov-spat-kritizuju, pretože sa chceli pozrieť na to, ako strávime Deň husieho brka.

            Dúfame, že sme podporili slobodu v písaní, ktorú nám a ostatným školám nikto nevezme.

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Ku príležitosti  Dňa Zeme, ktorý bol 22.4., sme sa rozhodli skrášliť okolie našej školy. A tak sme sa vybrali s farbami na školský dvor a namaľovali rôzne hracie prvky- terč, abecedu, plochu na skákanie, stovkovú tabuľku. A môžeme sa cez prestávku hrať! :-) Fotky si môžete pozrieť vo fotogalérii.

        • EÚ na hodinách etickej výchovy a slovenského jazyka
          • EÚ na hodinách etickej výchovy a slovenského jazyka

          • Pri príležitosti 60. výročia podpísaní Rímskych zmluv sme sa dnes venovali Európskej únii. Deti si na spoločnej pohybovej aktivie vyskúšali, že musia brať na seba ohľad, rýchlejší na pomalšieho, inak by nedosiahli spoločný cieľ. Spätná reflexia nás priviedla k zaujímavým poznatkom o spolunažívaní nielen v triede. K štátom na mape sme priraďovali názvy. Zistili sme, že 28 štátov je zatiaľ v EÚ. Spolupráca môže mať svoje výhody, ale i nevýhody. Na mape mysle sme si ukázali, aké pocity v nás vzbudzuje slovo VOJNA. Pozreli sme si video so skladbou Óda na radosť, prečítali zjednodušený text hymny EÚ a pracovali s ním. Za úlohu dostali deti prečítať text rodičom a vybrať vetu, ktorá ich zaujala a zistiť prečo.

        • Čitateľský klub Včiel - Posledné slovo patrí mne
          • Čitateľský klub Včiel - Posledné slovo patrí mne

          • Včelie ihrisko - názov čitateľského klubu Včiel. Čítať sa dá aj s touto aktivitou Posledné slovo patrí mne. V kruhu sme si najprv zopakovali pravidlá tichého čítania. Potom sme 15 minút čítali na mieste, kde je nám príjemne. Keď žiak prečíta vetu, ktorá sa mu zapáči, zapíše si ju počas čítania do zošita. Pripravený tulivak bol pre žiaka, ktorý bol náhodne vylosovaný. Sadol si do "kresla" a prečítal vetu, ktorú si zapísal. Postupne vyvoláva deti, ktoré hovoria, prečo si žiak zapísal práve túto vetu. Ako sa pri nej cítil? Poďakuje sa za odpoveď a nakoniec ... Posledné slovo patrí mne! Žiak povie, ako sa cítil pri prečítaní vety, prečo si ju vybral. Ostatní mu zatlieskajú a už je len ticho :-) však posledné slovo patrí jemu. Tak sa vystriedajú 4-5 žiaci. Deti vyjadrujú pocity druhých, navzájom sa počúvajú, precvičia si písanie a čítajú svoju vlastnú knihu.

            Fotky sú vo fotogalérii.

        • Deň pred vysvedčením
          • Deň pred vysvedčením

          • Vysvedčenie dostanú deti až zajtra. My sme sa na tento slávnostný deň pripravili už dnes. Pri práci na stanovištiach a následnej reflexii sme si dokázali, že slovné hodnotenie nám povie ďaleko viac ako známka. Hodnotili sme slovným hodnotením a známkou spoluprácu v troch predmetoch: matematike, slovenskom jazyku a prvouke. Zhodli sme sa, že zajtra bude slávnostný deň a všetci sa slávnostne oblečieme. Teším sa na Včely v sukničkách a košielkách

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje