• Králikáreň s králikom školským, vlastne ... s Davidom Králikom :-)

          • David zavítal medzi Pátračov a Wedkov, bolo to super. Robot, ryba, rybník, Riško, Roman, Renátka ... písmenko "R" sme s Davidom prežili, videli, cítili, jednoducho sme sa ho naučili! Zaspievali si pesničku s ručníčkom a zistili sme, koho má kto rád. No, jednoducho všetci všetkých :-). Ďakujeme, David! Fotky vo fotogalérii.

          • Bábkové divadlo - Ester a Albatros

          • V októbri bol u Pátračov a Wedkov na besede p. Lavrík, autor rovnomennej knihy pre najmenších školákov. Rozprávali sme sa o malej Ester, adoptovanej dcérke starších rodičov, o jej huncústvach a zážitkoch. O tom, ako vzniká kniha, čo je to pseudonym. Na hodinách čítania sme čítali z knihy príbehy a v stredu sme pozreli bábkovú hru Ester a Albatros v bábkovom divadle. Bol to zážitok - parná lokomotíva, veselá Ester, kámoš kocúr ... najprv o tom čítať, potom vidieť.

          • Staré a nové veci ... SNG v očiach Wedkov

          •  
            Pár dní pred návštevou SNG sme si priniesli do triedy staré veci a fotografie, ktoré poznali naši starí rodičia. Starú a novú bábiku, Pinocchia, košík, valček na maľovanie, autíčko, pokladničku, krimplenové šaty s krajkou ... Natálka všetko fotila prastarým fotoaparátom bez filmu, ktovie, či budú aj fotky :-)). Dnes sme prišli do SNG pripravení a aktívne sme sa zapojovali do aktivít. Na otázku lektorky v SNG: "Akoby ste vylepšili situáciu ľudí, ktorí kedysi museli v meste čakať na mlieko, ktoré sa nalievalo z veľkých kanvíc do litrových kandličiek?" Slavko sa hlási: "Kúpil by som im kravu!" :-)) Na podobné otázky odpovedali deti, ktoré na fotografiách spoznávali svet starých rodičov. Fotky z akcie vo fotogalérii.
          • Do školy Felix prišiel Hrajko

          • Spolu s niekoľkými rodičmi zavítal do tried Wedkov aj Pátračov Hrajko, ktorý so sebou priniesol kopec nových spoločenských hier, zábavu a dobrú náladu. Pretekali sme sa v autíčkových Monopoloch, navštevovali sme rôzne slovenské hrady a zámky, mastili sme faraóna, lámali si hlavu pri Quatre, snažili sa prekabátiť pascu na myši, dokonca sme si dali aj futbalový zápas. Vďaka trpezlivým rodičom, ktorí, hoci sú dospelí, majú stále chuť hrať sa, sme spoločne zažili parádne popoludnie :-) Takúto fajn akciu rozhodne ešte zopakujeme...

          • Včera, dnes, zajtra ... cestovanie v čase, v SNG : -)

          • Druhý školský štvrtok, prvý novoročný exteriér a cestovanie v čase. Ponuka dnešného dňa. Už ráno sa začalo úžasne! V triede sa ocitli fotografie našich rodičov, starých rodičov, kazety, hračky, ktoré sa kedysi používali a my sme ich skúmali a boli prekvapení, čo sa to kedysi nosilo, počúvalo a ... potom sme sa presunuli do Slovenskej národnej galérie a zrazu sme boli v 50.rokoch 20.storočia. Vnímali sme plynutie času a pred očami bolo veľa dôkazov o tom, ako to v tých časoch vyzeralo. Aké oblečenie bolo moderné, ako sa deti hrali a s čím, ako vyzerali školské tašky, čakanie v dlhom rade na mlieko, ako vyzerali autá, autobusy ... to nás fascinovalo. Pozor, cestujeme ... veľká, upravená, voňavá miestnosť, na stole rôzny materiál a rukavica a ponožka pre každého. Čo s tým? Zatvoriť oči, sústrediť sa a po chvíľke napätia sme v roku 2074. Aká bude tá ponožka? rukavica? čo bude vedieť? Výsledok nášho cestovania si môžete pozrieť vo fotogalérii : -) Dnes my, budúci štvrtok Wedkovia : -) Janka a Mirka.

        • Vianočné besiedky u Wedkov a Pátračov
          • Vianočné besiedky u Wedkov a Pátračov

          • V stredu pred Vianocami sme sa stretli v našich triedach na vianočných besiedkach. Prišli sa pozrieť mamky, ockovia, súrodenci aj starí rodičia. Deti sa ozaj snažili. Pripravili krásne kulisy, oblečenie, naučili sa spievať veľa kolied a zahrali pekné príbehy pri vianočných stromčekoch. Všetky deti si zaslúžia veľkú pochvalu .... Vianoce môžu nastať :-). Fotky sú vo fotogalérii.

        • Mrazivý štvrtkový exteriér :-)
          • Mrazivý štvrtkový exteriér :-)

          • Zababušení sme vyšli do ulíc Bratislavy, však riadne mrzlo! Keďže je mesačná téma Čaro Vianoc, chceli sme spoločne zažiť vianočnú atmosféru v meste. Vianočné trhy na Hlavnom námesti boli našim cieľom. Cestou sme sledovali vianočnú výzdobu mesta, koledy z obchodov a reštaurácii sme  spoznali a občas sa aj svojim spevom k nim pridali.  Sledovali sme stánky, z čoho sú postavené, čo sa v nich predáva. Hľadali sme veci začínajúce na "K" - naše nové písmenko. Kapor, kôň, kostol, koledy, korzo, Kamenné námestie .... máme to v hlave:-). Zajtra budeme robiť projekt, kde všetko zaznamenáme. Druháci už vedia písať, ale ako prváci? Keď ešte nevedia  všetky písmenká? Marta s Jankou nám to zajtra prezradia!

        • Beseda s detskou psychologičkou Máriou Tóthovou Šimčákovou
          • Beseda s detskou psychologičkou Máriou Tóthovou Šimčákovou

          • Dnes sme sa stretli s odborníčkou na kyberšikanu. Rodičia si vypočuli veľmi zaujímavú prednášku o nástrahách  internetu, ktoré číhajú na naše deti. Po nej sa rozprúdila diskusia. Na záver sme si všetci uvedomili, že by sme mali vedieť, čo naše deti robia. Rozprávať sa s nimi o nebezpečenstve internetu, ale aj o výhodách. Prednášajúcej výjde o pár týždňov kniha, ktorú by sme si nemali nechať ujsť!

             

             

        • Vianočné dielne s návštevou Mikuláša
          • Vianočné dielne s návštevou Mikuláša

          • Dnes som stretla Mikuláša, pýtal sa na dobré deti ...
            "U nás v škole je ich ako smetí!".
            Prišiel. Wedkov a Pátračov našiel.
            Tí už stromček v triede mali,
            koledy mu zaspievali.
            Mikuláš, Mikuláš - čo v tom vreci máš?
            Cukríky, žuvačky, len pre dobré detičky! MŇAM!!!! Ďakujeme!!!!

            Rodičia našich detí zorganizovali krásnu akciu - vianočné dielne. Deti spolu so súrodencami vyrábali vianočné ozdoby, svietničky, zdobili perníčky, piekli vianočné oblátky. Mikuláša sme privítali koledami, ktoré sa deti naučili na hodinách HV a zarecitovali básničku o Mikulášovi. Z akcie si odniesli pekné výrobky a balíček sladkostí. Ďakujeme všetkým rodičom za chutné občerstvenie a vytvorenie sviatočnej atmosféry. Fotky nájdete vo fotogalérii.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje